Tisztelt Szülők!

Mindannyian tudjuk, hogy a digitális oktatásra való átállás miatt az elmúlt hetek sok terhet róttak nemcsak a pedagógusokra, hanem Önökre, szülőkre is. Nem volt könnyű megszervezni a gyermekek felügyeletét, és otthoni oktatását sem. A zökkenőmentes folytatás Önökön is múlik, éppen ezért figyelünk a szülőktől érkezett visszajelzésekre is.

A több helyről érkező tananyag és házi feladat nem kevés nehézséget okoz a szülőnek és gyermeknek egyaránt. Azért, hogy leegyszerűsítsük és áttekinthetőbbé tegyük a szülők, diákok és pedagógusok számára az oktatási folyamatot, kialakítunk egy egységes tanulási platformot. Ennek neve Google Tanterem (Classroom), amelyhez Önöknek csak egy gmail.com végződésű e-mailcímre van szükségük.

Természetesen egy már létező levelezőfiók is alkalmas a Google Tanterembe való belépéshez, de célszerű létrehozni a tanulónak egy erre használható, a szülőétől független fiókot, e-mailcímet. Regisztrációkor az adatoknál és a felhasználónévben mindenképpen jelenjen meg a gyermek neve, hogy a pedagógus számára azonosítható legyen. A belépéshez használatos jelszót a szülő jegyezze fel, hogy ne zárhassa ki magát a gyermek a fiókból, és így felügyelheti a szülő a gyermek munkáját is.

A felületre való belépésre használatos tantárgyi kódokat a tanítók juttatják el Önöknek. A belépés után ezek nélkül is lehet majd használni az úgynevezett kurzusokat. Ugyanarról az e-mailcímről és Google- fiókból való bejelentkezés után egyetlen oldalon találják meg a tanórákhoz kapcsolódó tananyagot, feladatokat és a határidőket.

E-mailfiók létrehozásához és a Google Tanterem használatához honlapunkon találnak segédanyagokat. A felület kezelése nem bonyolult, és ez által könnyebbé válik a tanár és diák közti kommunikáció.

 

Bízom sikeres együttműködésükben a hatékonyabb és könnyebb munka érdekében.

Tisztelettel:                                                                         

Varga Edit

intézményvezető

 

Tata, 2020.április 20.