Kedves Érdeklődő!

Ön a Vaszary János Általános Iskola megújult honlapját böngészi. Szándékaink szerint naprakész információkkal szeretnénk bemutatni iskolánk nevelési-oktatási tevékenységét, programjainkat. Tájékozódjon iskolánkról honlapunkon és közösségi oldalainkon.

Intézményünk tagiskolájával (Jázmin Utcai Általános Iskola) Tata és a megye legnagyobb általános iskolája.

Iskoláinkban a régi hagyományokra épülő, jól körvonalazható pedagógiai koncepcióval tanítjuk és neveljük a gyermekeket. Sokszínű képzési kínálattal, tanórán kívüli foglalkozásokkal igyekszünk gazdagítani az általános iskolai éveket.

2009. októberétől iskolánkban akkreditált Tehetségpont működik, amelynek tevékenységével a városi és város környéki tehetségígéretek felismerését, tehetségük kibontakoztatását kívánjuk segíteni egy országos hálózat részeként.

Kérem, ismerkedjen meg intézményeinkkel, keresse fel iskoláinkat személyesen is!

Üdvözlettel: Varga Edit, intézményvezető

Tata

A Dunántúl északi részén, a Kisalföld és a Dunántúli-középhegység találkozásánál helyezkedik el. A Gerecse és Vértes hegységet elválasztó Tatai-árok északnyugati kapujában, az Által-ér folyásánál található.

A város legmagasabb pontja a Kálvária-domb, amely 166 méter magas, a legalacsonyabb pontja a Fényes-fürdő mely 120 méterre van a tengerszintje fölött

A megyeszékhely, Tatabánya, 9 km-re délkeleti, Budapest 60 km-re keleti irányban fekszik. A városon áthalad az 1-es főút és az Budapest–Hegyeshalom–Rajka-vasútvonal. Mellette halad el az M1-es (E60, E75) Bécs–Budapest autópálya, amelyre közvetlen csatlakozása is van a városnak.

Országgyűlés tér

Van egy pillanata a történelemnek, amikor a forrásoknak köszönhetõen Tata és Tóváros az ország középpontjává lépett elõ. A II. Ulászló által eredetileg Székesfehérvárra összehívott országgyûlésnek végül is "a Szent Ferenc-rend kolostora elõtti nyílt tér" lett a színhelye. Az ok: a koronázó városban kitört járvány, ennek hatását volt hivatva semlegesíteni a tatai források vize. A fényes vendégsereg, köztük a német császár, a francia és lengyel király, valamint a pápa követei, a Velence elleni Cambray ligához való csatlakozás kérdését tárgyalta. A téren épült fel a XVIII. század közepén a kapucinusok temploma, 1763-ban pedig az ácsolt harangláb. Ma már csupán a templom és a városi szimbólumként is használt harangláb õrzi a tér egykori bájos kisvárosi hangulatát. Eltûntek a kisvárosi házak, a városháza, átadták helyüket az iskolának, az irodaháznak. (Tatai televízió)