Tájékoztatás

Tisztelt Szülők!

 

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (II.) szóló 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet 2. § alapján, 2020. március 16 – tól, a Vaszary János Általános Iskolában határozatlan időre, új oktatási munkarend lép életbe.

Ez idő alatt a diákok az intézményt nem látogathatják.

Egyedi elbírálás alapján, indokolt esetben, az iskola ügyeletet biztosít azok számára, akik családjában (háztartásában) nincs a koronavírussal összefüggésben „érintettség”. Továbbá a szülők, (gondviselők) olyan élethelyzetben vannak, hogy a munkájuk nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. Az ügyeletben résztvevők számára Szülői nyilatkozat kell tenni. A nyilatkozat megtehető online az info@vaszarynet.hu címen, valamint személyesen papír alapon.

Felhívom a szülők figyelmét, hogy kiscsoportos felügyelet esetén is magasabb a fertőzésveszély, mintha otthon lenne a gyermek.

 

További információk:

az iskolában maradt taneszközök átvehetők az alábbi rend szerint:

 

1.      évfolyam hétfőn 03.16-án 12-13-ig

2.      évfolyam 13-14-ig

3.      évfolyam 14-15-ig

4.      évfolyam 15-16-ig

A testvérek tankönyvei egyidőben átvehetők.

 

A felső tagozatosok a szaktanár által beszedett taneszközeiket 03. 17-én kedden 10-12-ig átvehetik a szaktanároktól.

 

Megértésüket megköszönöm!

 

Tata, 2020. március 15.

 

Tisztelettel:

 

 

Varga Edit

intézményvezető

Tisztelt Szülők!

Orbán Viktor Miniszterelnök Úr pénteki tájékoztatása alapján a koronavírus-járvány elleni védekezésben a gyermekek és pedagógusok egészségének védelme érdekékében 2020. március 16. napjától (hétfő) Magyarország Kormánya új oktatási munkarendet léptet életbe.

Mindez azt is jelenti, hogy hétfőtől tantermen kívüli digitális munkarend mellett folyik a nevelő-oktató munka tovább. Ez nem rendkívüli szünetet jelent, hanem az oktatás módjának megváltoztatását.

 

Az új munkarend értelmében a diákoknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása.

Olyan tanítási módok lesznek tehát, amelyek személyes találkozást a pedagógusokkal nem igényelnek.

A tantermen kívüli digitális munkarend időtartama alatt a tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat.

Az otthon maradó diákok felügyeletét lehetőség szerint ne az idősebbek/nagyszülők végezzék egészségük védelme érdekében!

A Kormányhatározat értelmében 2020. március 16. napjától a szülők igényei alapján a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét munkanapokon csak indokolt esetben biztosítjuk.

Hétfőn az intézményünk tantestülete megkezdi a digitális oktatás helyi módszertanának kidolgozását.

 

Michl József polgármester úr rendkívüli városi intézkedései nyomán a következőkről adott ki tájékoztatást:

Iskolai étkeztetés

Március 16-tól (hétfőtől) minden tatai általános iskolában lehetőséget biztosítanak a gyerekek felügyeletére abban az esetben, ha a szülők ezt semmilyen formában nem tudják megoldani. Ehhez kapcsolódóan az iskolai étkeztetés rendje megváltozik. Március 16-án, hétfőn a tatai általános iskolákban felügyelet alatt álló diákoknak a közétkeztetést biztosítjuk.

Március 17. keddtől minden előzetes, eddig leadott étkeztetési igényt aktualizálni kell, tehát mindazoknak a szülőknek, akik gyermekük felügyeletét vagy étkeztetését nem tudják otthonról biztosítani, étkeztetési (csak ebéd) igényüket újra le kell adniuk március 16. hétfő reggel 9 óráig. Az ebédrendelési igények leadását megtehetik a Menza Pure online felületen (tata.eny.hu), e-mailben az etkeztetes@igh.hu címen, valamint március 16-án reggel 7 és 9 óra között telefonon a következő számokon: 06/30-550-4179 és 06/34-588-675,

A gyermekétkeztetés március 17-től kétféle módon zajlik:

- az iskolákban, a március 16. reggel 9 óráig leadott megrendelések alapján azok számára, akiknek az otthoni felügyelete nem biztosított,

- vagy házhozszállítással, hétköznapokon 11 és 13 óra között. A házhozszállítás kizárólag a szeptemberi iskolai beiratkozásnál megadott lakcímre történik!

A korábbi étkezési befizetések jóváírásra kerülnek, akik keddtől nem igényelnek étkezést, azok töröljék korábbi megrendelésüket!

Helyi közlekedés

A Volánbusz Zrt. helyi közlekedésű járatait március 18. szerdától tanszünetes menetrend szerint tervezik működtetni. Továbbá polgármester úr javaslatot tett a közszolgáltató felé arra, hogy biztosítsák a bérletesek számára a hátsó ajtókon történő felszállás lehetőségét is, a torlódás, zsúfoltság elkerülése érdekében.

Bármilyen probléma, segítségnyújtás ügyében hívják a 34/ 588-600-as telefonszámot, vagy írjanak e-mailt a ph@tata.hu címre!

 

A további fejleményekről iskolánk honlapján, közösségi oldalán és a KRÉTA e-napló felületén tájékoztatjuk a szülőket.

 

Kérjük Önöket, hogy mindannyiunk egészsége védelmében figyeljünk egymásra, és tartsuk be az utasításokat!

 

Tata, 2020. március 14.

 

Tisztelettel:

Varga Edit

intézményvezető